Resultaatgerichte strategie Transparantie en inzicht E-commerce experts Flexibele samenwerking Bewezen resultaten Resultaatgerichte strategie Transparantie en inzicht E-commerce experts Flexibele samenwerking Bewezen resultaten
Resultaatgerichte strategie Transparantie en inzicht E-commerce experts Flexibele samenwerking Bewezen resultaten Resultaatgerichte strategie Transparantie en inzicht E-commerce experts Flexibele samenwerking Bewezen resultaten

085 060 1957

Tussen 9.00 - 17.00

Google Ads stopt met Enhanced CPC op Shopping-campagnes

Google Ads heeft aangekondigd dat ze stoppen met het gebruik van Enhanced Cost Per Click (eCPC) biedingen op Shopping-campagnes. Later dit jaar zullen alle Shopping-campagnes die eCPC gebruiken, overgaan naar handmatige Cost Per Click (CPC) biedingen. Deze wijziging is bedoeld om het biedproces voor adverteerders te stroomlijnen en hen meer controle te geven over de optimalisatie van hun campagnes.

De overgang naar handmatige CPC-biedingen

Met het beëindigen van eCPC op Shopping-campagnes, moeten adverteerders handmatig hun biedingsbedragen instellen voor elke individuele advertentie. Deze verandering vereist dat adverteerders hun biedstrategie zorgvuldig plannen en actief hun biedingen monitoren en aanpassen om de prestaties van hun campagnes te optimaliseren.

Handmatige CPC-biedingen bieden adverteerders directe controle over hun biedstrategie zonder enige vorm van automatisering. Dit betekent echter ook dat er meer actief beheer en voortdurende monitoring nodig is om te zorgen dat biedingen concurrerend zijn en in lijn liggen met de doelen van de campagne.

Waarom deze verandering?

Google Ads stopt met eCPC op Shopping-campagnes om het biedingssysteem te vereenvoudigen en om mogelijke verwarring door overlappende functionaliteiten van eCPC en andere biedingsopties, zoals Target ROAS (Return on Ad Spend) of Maximizing Clicks, te voorkomen. Door over te stappen naar handmatige CPC-biedingen krijgen adverteerders een duidelijkere controle over hun biedstrategie.

Optimalisatie van campagnes stroomlijnen

Het elimineren van eCPC voor Shopping-campagnes is een stap van Google Ads om het optimalisatieproces voor adverteerders te stroomlijnen. Adverteerders kunnen nu hun biedingsbedragen handmatig instellen en strategische beslissingen nemen op basis van hun specifieke doelen en prestatie-indicatoren. Deze verandering biedt meer transparantie en controle over de biedstrategie, wat uiteindelijk hun vermogen verbetert om het rendement op investeringen van campagnes te maximaliseren en betere resultaten te behalen.

Conclusie

De beslissing van Google Ads om Enhanced CPC stop te zetten op Shopping-campagnes is een stap richting vereenvoudiging en verhoogde controle voor adverteerders. Adverteerders moeten nu overschakelen naar handmatige CPC-biedingen voor hun Shopping-campagnes en een actievere rol spelen bij het monitoren en aanpassen van hun biedingen om de prestaties te optimaliseren.

Naar de top